Leestijd ongeveer 2 minuten

Waarom schadevergoeding bedijfsongeval? Lees het hier.

Een ongeval kan altijd en overal plaatsvinden. Veel ongevallen vinden plaats op de werkvloer of tijdens het verrichten van werkzaamheden. Er kan dan sprake zijn van een bedrijfsongeval. Afhankelijk van de ernst van het ongeval kunnen er verstrekkende gevolgen zijn. Het is daarom goed om te weten wanneer we spreken over een bedrijfsongeval en wat u als slachtoffer van een bedrijfsongeval kunt doen.

Wanneer ben je slachtoffer van een bedrijfsongeval?

Schadevergoeding BedrijfsongevalEen bedrijfsongeval is een ongeval dat plaatsvindt tijdens het uitvoeren van uw werkzaamheden. Het maakt hierbij niet uit of u in loondienst bent of als zelfstandige in opdracht van een derde partij. De ernst van een bedrijfsongeval kan variëren van een simpele snee in de vinger tot ernstige ongevallen waarvoor ziekenhuisopname en revalidatie vereist is. Het is niet altijd even gemakkelijk om vast te stellen of er sprake is van een bedrijfsongeval of niet. Hiervoor moet vaak naar de omstandigheden van het geval gekeken worden.

Het kan dus zijn dat een ongeval tijdens het werken onder bepaalde omstandigheden niet als bedrijfsongeval aangemerkt kan worden. Anderzijds is het echter ook mogelijk dat een ongeval tijdens uw lunchpauze op het werk wel als bedrijfsongeval gezien wordt door de specifieke omstandigheden waardoor deze ontstaan is. De vraag of een ongeval daadwerkelijk als bedrijfsongeval gezien kan worden is relevant in verband met eventuele aansprakelijkheid voor schade. Deze kan in bepaalde gevallen namelijk bij de werkgever liggen.

Schadevergoeding bedrijfsongeval?

Als slachtoffer van een bedrijfsongeval zult u in eerste instantie natuurlijk de nodige hulp en revalidatie nodig hebben. Het kan zijn dat u hierna niet meer in staat bent om te werken zoals u gewend was. In bepaalde omstandigheden kan de werkgever of opdrachtgever hiervoor aansprakelijk gehouden worden. Alle schade die u dan zult lijden zal door de werkgever vergoed moeten worden. Het is belangrijk om hiervoor professionele juridische hulp in te schakelen.

De aansprakelijkheid bij bedrijfsongevallen is een complexe materie, bovendien zal de verzekeringsmaatschappij van uw werkgever in veel gevallen proberen onder de aansprakelijkheid uit te komen. Een goede advocaat of jurist kan u bijstaan hierbij en maakt de kans groter dat de aansprakelijkheid erkend wordt. Als u, al dan niet door het ongeval, weinig inkomen heeft komt u mogelijk in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand. U krijgt dan via uw gemeente gratis juridische hulp toegewezen. Hiervoor kunt u contact opnemen met Het Juridisch Loket in uw eigen woonplaats of gemeente.