Leestijd ongeveer 3 minuten

Wanneer u op zoek bent naar een letselschade advocaat Amsterdam, dan kunnen we wel stellen dat er ergens iets is misgegaan. De meeste mensen nemen namelijk liever contact op met een leuk hotel om een weekendje weg te boeken dan met een juridisch specialist. Helaas hebt u in sommige gevallen weinig keus en bent u in een situatie beland waarbij juridische bijstand gewenst is. En wanneer u het slachtoffer bent geworden van letsel dan is een letselschade advocaat Amsterdam het type raadsman (of vrouw) dat u nodig hebt.

Woont u in de omgeving van Amsterdam? Dan is dat een geluk bij een ongeluk. In Amsterdam zijn namelijk een groot aantal bijzonder goede letselschade advocaten te vinden. En dat is belangrijk: een letselschadezaak vraagt veel energie en daarbij kunt u gedegen ondersteuning goed gebruiken. Dat is met name het geval als er iemand anders (een derde) verantwoordelijk is voor het letsel dat u hebt opgelopen.

Want wanneer er iemand aansprakelijk kan worden gesteld voor het letsel dat u hebt opgelopen betekent dit dat u recht hebt op compensatie. Gelukkig maar, want de kosten die samenhangen met (geestelijk of lichamelijk) letsel kunnen erg hoog zijn.

Letselschade advocaat Amsterdam

Letselschade advocaat AmsterdamAangezien u een pagina leest die over letselschade advocaten in Amsterdam gaat is de kans groot dat u zelf in Amsterdam of omgeving woont. Als slachtoffer met letselschade dat op zoek is naar een goede letselschade advocaat is het sowieso slim om een advocaat bij u in de buurt uit te zoeken. Dat scheelt namelijk enorm in de reistijd die u kwijt bent wanneer u met uw letselschade advocaat moet overleggen.

Misschien denkt u: voor een goede letselschade advocaat cross ik desnoods het hele land door, maar dat is toch geen goed idee. Wanneer u geconfronteerd wordt met letselschade vreet dat namelijk al genoeg energie zonder dat u ver moet reizen.

Wat dat betreft hebt u geluk wanneer u in de omgeving Amsterdam woont, wanneer u in een dorpje in de provincie had gewoond dan had u beslist meer moeite moeten doen om een goede jurist te kunnen vinden.

Wanneer een letselschade advocaat in Amsterdam?

Wanneer u net een ongeval hebt meegemaakt waarbij u gewond bent geraakt (u hebt letsel) dan heeft u waarschijnlijk niet zo veel zin om allerlei dingen direct te regelen. Toch is het verstandig om zo snel mogelijk na het oplopen van het letsel contact te zoeken met een specialist op het gebied van letselschade.

In veel gevallen zal dat een letselschade advocaat Amsterdam zijn. Met name wanneer de verantwoordelijke persoon (dus degene die u het letsel heeft toegebracht) zegt niet aansprakelijk te zijn voor het ontstaan van het letsel kan er een heftige juridische strijd losbarsten. Soms zelfs tot in de rechtbank. Als het zover komt hebt u zeker iemand nodig die weet wat er in zo’n geval moet gebeuren. En een letselschade advocaat Amsterdam weet als geen ander wat er dan moet gebeuren.

Letselschade advocaat vs verzekeraar

Een andere reden om een letselschade advocaat Amsterdam in de arm te nemen heeft te maken met de communicatie die u met de verzekering moet voeren. Met de verzekeraar van de aansprakelijke persoon wel te verstaan. Zeggen dat verzekeraars u het liefst met een kluitje in het riet sturen is overdreven, maar feit is wel dat verzekeraars een dossier (uw dossier!) het liefst zo spoedig mogelijk afgehandeld ziet worden.

Daarom komt het vaak voor dat verzekeraars een schikking willen treffen met een slachtoffer dat te maken heeft met letselschade. Op zich klinkt dat natuurlijk niet onaardig, want dat betekent dat u van de verzekeraar een behoorlijke smak geld aangeboden krijgt.

Er zit in dat soort gevallen echter regelmatig een addertje onder het gras. Veel mensen gaan namelijk akkoord met het voorstel van een schikking omdat het bedrag dat wordt aangeboden hoog lijkt te zijn (bijvoorbeeld enkele tienduizenden euro’s). Zolang nog niet duidelijk is wat de precieze letselschade exact is houdt akkoord gaan echter een risico in. De kans is namelijk vrij groot dat de kosten op de lange termijn nog veel hoger zijn dan het aangeboden schikkingsbedrag.

Als dat in uw geval ook zo blijkt te zijn komt u er dus financieel gezien slecht vanaf. Juist hierom is het verstandig om een letselschade advocaat Amsterdam te contacteren. Letselschade advocaten hebben vaker met dit bijltje gehakt en weten precies hoe u het best om kunt gaan met een aangeboden schikking.

Kies letselschade advocaat Amsterdam

Omdat Amsterdam de grootste stad van ons land is bevinden zich hier ook veel advocatenkantoren. Sommige firma’s richten zich speciaal op letselschadezaken. Maar hoe vindt u nu een letselschade advocaat in Amsterdam die echt goed is in z’n werk? Vergelijk daarvoor de verschillende kantoren en laat u eens informeren door consumenten die al eens eerder met een bepaald kantoor te maken hebben gehad.