Leestijd ongeveer 3 minuten

Bent u op zoek naar een letselschade advocaat in Breda? Dat is meestal geen goed teken. Het betekent namelijk dat u, of iemand in uw omgeving, te maken heeft met letselschade. En met een juridische procedure, want daarvoor hebt u natuurlijk een jurist nodig. En een goede letselschade advocaat Breda is zeker geen overbodige luxe. U bevindt zich namelijk al in een situatie waarbij u met allerlei verdrietige, pijnlijke en schokkende zaken wordt geconfronteerd en een (eventuele) rechtszaak maakt het er niet gemakkelijker op.

Alleen al omdat rechtszaken en juridische procedures vaak zo ingewikkeld zijn dat het voor de meeste mensen überhaupt niet te doen is om alles volledig mee te krijgen. Terwijl dat juist heel belangrijk is, zeker wanneer u het middelpunt van zo’n juridische procedure bent.

Letselschade advocaat BredaEen letselschade advocaat Breda behartigt niet alleen uw belangen, maar legt ook aan u uit wat er gebeurt en wat de volgende stappen zijn om de kans op succes –en dus een letselschade vergoeding– zo groot mogelijk te maken.

Letselschade advocaat Breda

Welke letselschade advocaat u op de juiste manier kan ondersteunen en vertegenwoordigen in een letselschadeproces zal u zelf uit moeten zoeken. Het feit dat u op deze pagina bent beland wijst erop dat u een letselschade advocaat in de buurt van Breda zoekt. En dat betekent weer dat u waarschijnlijk zelf ook uit Breda of uit de omgeving van Breda komt.

Op zoek gaan naar een letselschade advocaat bij u uit de buurt is een verstandig idee. Het maakt het contact gewoon een stukje makkelijker. U zal via telefoon en e-mail met uw letselschade advocaat overleggen, maar waarschijnlijk ook face-to-face. Met een letselschade advocaat Breda verkort u de noodzakelijke reistijd natuurlijk enorm. Zeker voor slachtoffers van letselschade is dit een enorm voordeel. Op het moment dat u nog kampt met de gevolgen van een verwonding kan langdurig reizen buitengewoon vermoeiend zijn.

Soorten letselschade advocaten in Breda

In en om Breda zijn een aantal letselschade advocaten actief die u bij kunnen staan in een letselschadezaak. In feite zijn er twee manieren waarop een letselschade advocaat uw zaak kan behandelen. Tenminste voor wat betreft de kosten die dat voor u (of voor uw rechtsbijstandsverzekering) met zich meebrengt. Kiest u voor de gebruikelijke manier om de advocaat te (laten) bekostigen, dan bent u degene die uw eigen advocaat betaalt.

Overigens is het wel zo dat u wanneer u in het gelijk wordt gesteld de juridische kosten terug kan vorderen van de aansprakelijkgestelde partij. Dat is meestal de veroorzaker van het ongeval waarbij u letsel hebt opgelopen. Tenminste, wanneer de rechter de aansprakelijkheid vaststelt, of de verzekering van de aansprakelijkgestelde de aansprakelijkheid zelf aanvaard.

Er is echter tegenwoordig nog een manier waarop u afspraken kunt maken met uw letselschade advocaat over de kosten van de bijstand. Dat is op basis van “no cure no pay”. Bij no cure no pay betaalt u alleen uw advocaat als de zaak wordt gewonnen.

In sommige gevallen is dit een prettige manier om de zaken te regelen, maar voordat u besluit om definitief met een ‘no cure no pay’-advocaat in zee te gaan moet u wel heel duidelijk hebben wat de afspraken zijn. Soms eist een dergelijke advocaat namelijk een gedeelte van de schadevergoeding op. In Breda kunt u kiezen voor een letselschade advocaat Breda op basis van no cure no pay, maar ook voor letselschade advocaten die op de klassieke manier te werk gaan.

Kwaliteit letselschade advocaat Breda

Naast de vraag of u voor een no cure no pay-advocaat of voor een ‘gewone’ advocaat wilt gaan is het uiteraard ook wel fijn dat u een inhoudelijk sterke letselschade advocaat achter u hebt staan. Een letselschade advocaat Breda die zich houdt aan de regels die zijn afgesproken en waar u op kunt rekenen. Om een letselschade advocaat in Breda te vinden die goed bekend staat is het goed om na te gaan of de betreffende jurist lid is van een belangenvereniging.

Het lidmaatschap van een vereniging als het NIS, de NVRA of het NIVRE geeft namelijk aan dat een letselschade advocaat voldoet aan de kwaliteitseisen die door zo’n beroepsvereniging worden gesteld. Wat ook goed is om te doen is kijken of de letselschade advocaat in Breda die u benadert de Letselschade Richtlijnen onderschrijft. Als dat zo is geeft de advocaat dit meestal op zijn website aan. Staat het niet op de site dan moet u de advocaat er zelf even naar vragen.

De Letselschade Richtlijnen zijn opgesteld door een onafhankelijk orgaan (de Letselschade Raad) en geven zekerheid aan slachtoffers van letselschade. Met dank aan de Letselschade Richtlijnen weet u als slachtoffer waar u aan toe bent.