Leestijd ongeveer 3 minuten

Letselschade advocaat Den Haag nodig? Schade is nooit positief. Maar wanneer er bijvoorbeeld een deuk in uw auto zit als gevolg van een ongeval kan u natuurlijk altijd nog zeggen: “gelukkig is er niemand gewond geraakt”. Anders wordt het wanneer er wel gewonden zijn gevallen. Wanneer u zelf gewond bent geraakt! U bent dan een slachtoffer met letselschade. En letselschade kan veel impact hebben. Fysiek of mentaal. Maar vaker nog is er sprake van een combinatie van mentale én fysieke letselschade. En wat dan? Dat u hulp nodig hebt om met de nieuwe situatie om te kunnen gaan begrijpt u zelf ook wel.

Dat u een aantal dingen die heel vanzelfsprekend waren voor een langere of kortere periode heel anders moet gaan aanpakken is ok een feit. Omdat u door het type letselschade dat u hebt opgelopen plotseling de dingen die heel gewoon voor u waren niet meer kunt doen. En dan hebben noemen we hier nog niet eens de pijn die letselschade vaak met zich meebrengt. Hoe kunt u in die omstandigheden toch de hulp én de (letselschade) schadevergoeding krijgen waar u recht op heeft? Door een professionele letselschade advocaat in de arm te nemen.

Letselschade advocaat Den Haag

Letselschade advocaat Den HaagWat voor u een geschikte letselschade advocaat Den Haag is hangt van een aantal zaken af. Bijvoorbeeld van de plaats waar u woont. Wie in Den Haag of in de omgeving van Den Haag woont doet er goed aan een letselschade advocaat in Den Haag te zoeken. Tenminste dat ligt voor de hand. Want wanneer een letselschade advocaat uit Den Haag u bijstaat in de juridische procedures die volgen op de geleden letselschade dan heeft dat als heel groot voordeel dat u niet ver hoeft te reizen om met uw letselschade advocaat te overleggen.

Dat lijkt op het eerste gezicht misschien een onbelangrijk detail, maar dat is het zeker niet. Met name wanneer u kampt met letselschade kan reizen namelijk uitzonderlijk belastend zijn. Mocht u overigens niet in de omgeving Den Haag wonen dan geldt dit advies uiteraard alsnog: zoek bij voorkeur een goede letselschade advocaat uit uw eigen omgeving.

Letselschade advocaat Den Haag: wat is een goede?

Bent u op zoek naar een letselschade advocaat Den Haag dan hebt u wel wat te kiezen. In Den Haag zijn een heleboel advocaten, en verschillende van hen houden zich bezig met letselschadezaken. Maar hoe weet u nu of een bepaalde letselschade advocaat uit Den Haag eigenlijk wel weet waar hij (of zij) mee bezig is? U moet er toch niet aan denken dat u ‘bijgestaan’ wordt door een advocaat die niet goed functioneert… Gelukkig zijn er een aantal punten waaraan u een goede letselschade advocaat Den Haag kunt herkennen. Bijvoorbeeld doordat goede advocaten in speciale registers zijn opgenomen waar je alleen in komt te staan als je voldoet aan hoogwaardige eisen voor het bijstaan van letselschadeslachtoffers.

Register Letselschade

Om een goede letselschade advocaat Den Haag te vinden moet u natuurlijk wel weten in welke registers u kunt kijken. Dat zijn er een aantal. Ten eerste is het verstandig om te kijken of de letselschade advocaat de Gedragscode Behandeling Letselschade onderschrijft. Wanneer dat zo is weet u in elk geval dat de advocaat zich verplicht te houden aan de Letselschade Richtlijnen die door de Letselschade Raad zijn opgesteld.

Per 1 januari 2017 zijn er door de letselschade Raad een aantal registers samengevoegd tot het “Register Letselschade. Een letselschade advocaat die in dit register staat ingeschreven geldt als een betrouwbare partij. Maar dát is nu net het probleem bij het Register Letselschade… Letselschade advocaten staan niet ingeschreven in dit register. De Vereniging van Letselschade Advocaten (LSA) raadt dit zijn leden (de advocaten) namelijk af. Wel onderschrijft deze vereniging de richtlijnen. Vraag hier dus altijd naar als u contact opneemt met een letselschade advocaat.

Overige relevante registers

Een vermelding in het Register Letselschade is een goed begin, maar zoals al gezegd staan letselschade advocaten daar (jammer genoeg) meestal niet in. Toch moet wie een betrouwbare letselschade advocaat zoekt (bijvoorbeeld in Den Haag) natuurlijk niet over één nacht ijs gaan. Daarom is het helemaal geen gek idee om nog wat verder te kijken naar de reputatie van een letselschade advocaat Den Haag. Daarvoor zijn nog diverse relevante registers voorhanden.

Wanneer een letselschade advocaat vermeld staat in het register van het NIVRE (Nederlands Instituut Van Register Experts), het NIS (Nederlands Instituut van Schaderegelaars) of de NVRA (Nederlandse Vereniging van Rechtskundige Adviseurs) dan is dat een bijzonder goede zaak. Het betekent namelijk dat er door een overkoepelende organisatie streng op de kwaliteit van de geboden service wordt gelet.