Leestijd ongeveer 3 minuten

Een letselschade advocaat in Eindhoven, daar zijn er meerdere van. Het is te hopen dat u nog niet al te vaak met dit type advocaten te maken hebt gehad. Want een letselschade advocaat hebt u pas nodig wanneer u letsel (fysiek of psychisch) hebt opgelopen. Het feit dat u nu op deze pagina bent beland voorspelt echter weinig goeds: u bent namelijk geïnteresseerd in een letselschade advocaat Eindhoven.

Laten we er dus maar van uitgaan dat u overweegt om contact op te nemen met een letselschade advocaat. En dat u zelf in de buurt van Eindhoven woont. Hoe krijgt u dan een goede advocaat te pakken? En waarom hebt u überhaupt een letselschade advocaat Eindhoven nodig? Dat proberen we op deze pagina uit te leggen.

Letselschade: wat nu?

Letselschade advocaat EindhovenEen ongeval waar u bij betrokken raakt is altijd schrikken. Vaak loopt het met een sisser af en beperkt de schade die ontstaat zich slechts tot schade aan eigendommen. Een deuk in uw auto is misschien wel het bekendste voorbeeld. Helaas komt het ook regelmatig voor dat de schade na een ongeval zich niet beperkt tot de auto, de fiets of uw kleding.

De impact van een ongeval is vaak zo groot dat u er fysiek (lichamelijk dus) letterlijk door wordt geraakt. U raakt gewond. Uiteraard zijn er verwondingen in allerlei gradaties; van oppervlakkige en relatief lichte verwondingen tot zeer ernstige en blijvende schade.

Wat de schade ook is, wanneer iemand anders er schuldig aan is zal diegene zijn verantwoordelijkheid moeten nemen en u moeten compenseren. Letselschade brengt meestal namelijk een groot aantal kostenposten met zich mee. Kostenposten waar u uiteraard niet om hebt gevraagd. Om uw recht te halen hebt u bijstand nodig van iemand die bekend is met deze materie. En zo iemand is bijvoorbeeld een letselschade advocaat.

Letselschade advocaat in Eindhoven

Hebt u letselschade opgelopen en is daar iemand anders verantwoordelijk voor? Dan ontstaat er vaak een enorme discussie over de kosten en de vergoedingen die daarmee te maken hebben.

De verzekeringsmaatschappij waarbij de veroorzaker van uw letselschade een (WA-)verzekering heeft lopen gaat normaal gesproken niet zonder slag of stoot akkoord met het rijtje kostenposten dat u op tafel legt. Daarvan willen ze een goede onderbouwing zien.

Om die onderbouwing overtuigend te kunnen geven is professionele hulp onmisbaar. De letselschade advocaat die u vertegenwoordigt weet als geen ander hoe hij dit aan moet pakken. Denkt u overigens niet dat goede letselschade advocaten alleen in de Randstad te vinden zijn. Gelukkig is dat niet zo.

Ook in Eindhoven en omgeving zijn er genoeg letselschade advocaten die het klappen van de zweep kennen. En wanneer u zelf in Eindhoven of omgeving woont is het zeer aan te raden om een letselschade advocaat uit de buurt uit te kiezen.

Een van de redenen hiervan heeft te maken met de reistijd. Wanneer u -geholpen door een letselschade advocaat- een letselschadetraject ingaat zal u regelmatig met uw advocaat moeten overleggen.

Ondertussen bent u waarschijnlijk volle bak met uw revalidatie bezig. Dat kost energie. Als u de tijd die u in de auto moet zitten kunt beperken door een advocaat in de buurt te kiezen kan u al uw energie steken in uw herstel. Eigenlijk is het advies dus simpel: woont u in Eindhoven? Kies een letselschade advocaat Eindhoven!

Wat doet uw letselschade advocaat?

Uw letselschade advocaat Eindhoven staat u juridisch bij tijdens de afwikkeling van uw letselschadezaak. Dat is natuurlijk nogal ruim geformuleerd, want wat doet dit type jurist nu concreet? In de meeste gevallen zal het erop neer komen dat uw letselschade advocaat in gesprek gaat met de verzekeringsmaatschappij van de aansprakelijke persoon. Dergelijke gesprekken gaan vaak “hard tegen hard”.

Er is namelijk sprake van tegengestelde belangen. U wilt zo volledig mogelijk gecompenseerd worden voor de geleden (letsel)schade. De verzekeringsmaatschappij wil het uit te keren bedrag zo laag mogelijk houden.

Hier moet dus stevig over gedebatteerd worden. Gelukkig zijn er een aantal richtlijnen opgesteld die uw letselschade advocaat Eindhoven voldoende handvatten geven om uw zaak op een goede manier te kunnen bepleiten. Mocht u er met de verzekeraar niet uitkomen dan is een volgende stap in het proces het aanspannen van een rechtszaak. Soms is dit nodig om te krijgen waar u recht op hebt.

Verzekeraars weten dat veel letselschadeslachtoffers niet op een slepende rechtszaak zitten te wachten en dus zullen ze proberen een schikking te treffen. Dat houdt in dat u een bepaald bedrag krijgt aangeboden waarna het dossier wordt gesloten. Of dat voor u een optie is moet u met uw advocaat bespreken. Mocht het toch tot een rechtszaak komen dan is het in elk geval prettig dat u gekozen hebt voor een advocaat. Advocaten mogen namelijk processen in de rechtbank voeren. Juristen die geen advocaat zijn mogen dit niet. Reden te meer dus om op zoek te gaan naar een letselschade advocaat Eindhoven.