Leestijd ongeveer 4 minuten

Op zoek naar een Letselschade advocaat Groningen? Start hier.

Letselschade wordt helaas overal in Nederland opgelopen. In Groningen net zo goed als in Amsterdam, en in Rotterdam net zo goed als in Breda. Bent u als inwoner van Groningen slachtoffer van een ongeval en hebt u daarbij schade opgelopen? In dat geval is de partij (vaak een persoon) die het ongeval veroorzaakt heeft aansprakelijk.

Het is ook maar goed dat we in Nederland zoiets als “aansprakelijkheid” kennen, want wanneer u letselschade hebt opgelopen komen daar kosten bij kijken die vaak (uitzonderlijk) hoog zijn. U moet daarvoor gecompenseerd worden; daar hebt u als slachtoffer gewoon recht op.

Helaas is het soms behoorlijk lastig om uw kosten ook daadwerkelijk vergoed te krijgen. De discussie over de kostenposten is namelijk nogal juridisch van aard, en de meeste Nederlanders hebben nu eenmaal geen Rechten gestudeerd. Een goede letselschade advocaat Groningen is dus eigenlijk onmisbaar. En als u in Groningen woont natuurlijk het liefst een letselschade advocaat die ook in Groningen gevestigd is.

Letselschade advocaat met Groningse mentaliteit

Letselschade advocaat GroningenLetselschade advocaten zijn eigenlijk in elke grote Nederlandse stad te vinden. Maar wanneer u zelf in Groningen of omgeving woont is het aan te raden om een letselschade advocaat op te zoeken die bij u in de buurt gevestigd is. Dat heeft meerdere redenen. Ten eerste een puur praktische reden: een letselschade advocaat bij u uit de buurt is eenvoudig te bereiken.

Als slachtoffer met letselschade is het namelijk niet prettig wanneer u eerst uren in de auto moet zitten voordat u een een-op-een-gesprek met uw advocaat kan hebben.

Een andere reden heeft een meer culturele kant om het zo maar eens uit te drukken. Als slachtoffer moet u een goed gevoel hebben bij de advocaat die aan uw zaak werkt. U en uw letselschade advocaat Groningen moeten elkaar goed begrijpen.

En het is nu eenmaal zo dat Groningers een andere mentaliteit hebben dan mensen uit bijvoorbeeld Amsterdam. Wanneer u op dezelfde golflengte zit als uw letselschade advocaat Groningen scheelt dat in elk geval een heleboel onnodig verspilde energie.

Het werk van uw letselschade advocaat

Om in aanmerking te komen voor een schadevergoeding na het oplopen van letselschade als gevolg van het handelen van iemand anders moeten er een aantal stappen doorlopen worden. Daar gaat uw letselschade advocaat Groningen voor zorgen. Ten eerste moet er iemand aansprakelijk gesteld worden.

Concreet betekent dit dat de dader (veroorzaker) van het ongeval waarbij u letselschade hebt opgelopen toe moet geven dat hij inderdaad de veroorzaker is en dus op zijn daden kan worden aangesproken. Wanneer dat eenmaal geregeld is kan de discussie over de verschillende schadeposten worden gevoerd.

Overigens komt het soms ook voor dat iemand ontkent aansprakelijk te zijn. In dat geval moet er soms een rechtszaak aan te pas komen om de kwestie van de aansprakelijkheid op te lossen. Uiteraard is uw letselschade advocaat dan degene die u in de rechtbank zal vertegenwoordigen.

Maar goed, wanneer de aansprakelijkheid uiteindelijk geregeld is begint de strijd om de schadevergoedingen eigenlijk pas echt. Uw letselschade advocaat zal het namelijk gaan opnemen tegen (de advocaten van) de verzekeringsmaatschappij die de vergoedingen uiteindelijk uit moet gaan keren.

Letselschade advocaat tegen verzekeringsmaatschappij

Verzekeraars leven van de premie-inkomsten van de mensen die bij hen een verzekering hebben lopen. Hoe minder een verzekeraar vervolgens aan schadevergoeding uit hoeft te keren, hoe meer winst er wordt gemaakt. Een verzekeraar zal dus altijd proberen uw schadevergoeding zo laag mogelijk uit te laten vallen. De kans is daarom ook groot dat er u op enig moment een schikking wordt aangeboden.

Een schikking houdt in dat de verzekeringsmaatschappij van de aansprakelijke persoon u een bedrag aanbiedt als schadevergoeding. In ruil daarvoor belooft u verder geen procedures te starten. Of u de schikking aanvaardt bepaalt u zelf. Het is echter wel verstandig om dit goed met uw letselschade advocaat Groningen te overleggen. Een schikking lijkt soms heel prettig, maar omdat het moeilijk is om de kosten al in een vroeg stadium te overzien kan het zijn dat u met een schikking niet de volledige kosten die u maakt gedekt krijgt.

Kies een letselschade advocaat in Groningen

Wanneer u weet dat u een letselschade advocaat Groningen of uit de omgeving van Groningen in wilt huren om uw zaak in goede banen te leiden bent u al een heel eind. Toch moet u nog wel een keuze maken. Alleen al in de stad Groningen zijn namelijk meerdere letselschade advocaten actief. In de provincie zijn dat er nog een stuk meer. Om een idee te krijgen van het kwaliteitsniveau van een letselschade advocaat Groningen is het belangrijk om de verschillende kantoren met elkaar te vergelijken. Dit kan u online doen.

Wanneer een letselschade advocaat Groningen veel goede recensies heeft kunt u ervan uitgaan dat die persoon ook uw zaak op een goede manier kan aanpakken. Heeft een advocaat veel slechte recensies dan geldt uiteraard het tegenovergestelde. Bovendien bieden veel kantoren een vrijblijvend intakegesprek aan. Tijdens zo’n intakegesprek krijgt u een goed beeld van wat u kunt verwachten van een advocaat en voelt u waarschijnlijk wel aan of dit de juiste letselschade advocaat voor u is.