Leestijd ongeveer 3 minuten

Op zoek naar een letselschade advocaat Rotterdam? Wie te maken krijgt met letselschade kan wel wat hulp gebruiken. Op verschillende vlakken overigens. Want wie (bijvoorbeeld door een ongeval) geconfronteerd wordt met letselschade is na een bezoekje aan de huisarts nog niet klaar. Verre van zelfs. Al is het alleen maar omdat letselschade bijzonder ernstig kan zijn. Operaties en revalidatie zijn zaken waar een letselschadeslachtoffer mee te maken kan krijgen.

Daarbovenop ontstaat vaak nog een juridisch ‘gevecht’ over de vraag wie aansprakelijk is voor het letsel en hoe hoog de schadevergoeding moet zijn. Goede ondersteuning is op meerdere vlakken enorm belangrijk. En het is prettig en praktisch wanneer die professionele ondersteuning een beetje dicht bij huis gevonden kan worden.

Dus woont u in Rotterdam en heeft u een letselschadespecialist of een letselschade advocaat nodig dan ligt het voor de hand (en is het zelfs aan te bevelen) om een letselschade advocaat in Rotterdam te zoeken.

Letselschade advocaat Rotterdam vinden

Letselschade advocaat RotterdamZoals hierboven al aangegeven is het in principe het meest logisch om een letselschade advocaat Rotterdam te zoeken wanneer u zelf in (of nabij) Rotterdam woont. Wel is het zo dat u uiteraard met een specialist in contact wil komen die ook echt een specialist is. Iemand die weet waar hij (of zij) mee bezig is. En door die kennis en kunde uw letselschadezaak op een juiste manier kan begeleiden.

Want waar het uiteindelijk om draait is dat de zaak waarin u het slachtoffer van letselschade bent geworden op een bevredigende manier wordt afgerond. Op een voor ú bevredigende manier welteverstaan.

En daarom is het belangrijk dat u niet zomaar met de eerste de beste letselschade advocaat Rotterdam in zee gaat. Het punt is namelijk dat er in en om Rotterdam nogal veel te kiezen is. Het aantal advocaten dat zich bezighoudt met het vertegenwoordigen van letselschadeslachtoffers is groot. En dat maakt de keuze voor de juiste advocaat er niet eenvoudiger op.

Toch is het extreem belangrijk om een goede en verstandige keuze te maken. Een advocaat die weliswaar zijn papiertje heeft, maar niet op de juiste manier uw belangen behartigt, daar hebt u niets aan.

Goede letselschade advocaat Rotterdam

Wanneer u een ruime keuze hebt uit letselschade advocaten is het soms lastig kiezen. Toch zijn er wel manieren om bij een goede letselschade advocaat Rotterdam uit te komen. Het is een kwestie van even zoeken. En wanneer u weet hoe u dat het best kunt doen dan is de kans op succes behoorlijk groot. Om de juiste keuze te kunnen maken is informatie essentieel. En wanneer u deze informatie zoekt komt u via internet een heel eind.

Bijvoorbeeld door informatie in te winnen over de verschillende letselschadeadvocaten aan de hand van ervaringen van andere consumenten. Wanneer u bijvoorbeeld ‘googelt’ op de naam van een advocaat uit Rotterdam waar u mogelijk mee in zee wilt gaan krijgt u vaak dankzij de zoekmachine op uw computer een vrij aardig beeld van de werkwijze van de advocaat. Maar, toegegeven: dat zegt nog niet alles.

Beroepsvereniging

Wat op zich een interessant punt is om vervolgens aandacht aan te besteden is de vraag of de letselschade advocaat in kwestie verbonden is aan bepaalde beroepsverenigingen. Wanneer dat namelijk zo is betekent dit dat de letselschade advocaat Rotterdam moet voldoen aan de eisen die door zo’n beroepsvereniging worden gesteld.

Dat geeft in elk geval een beeld van wat u kunt verwachten van een letselschade advocaat Rotterdam. Beunhazen komen er bij het register van de beroepsgroepen niet in. Concreet kunt u, wanneer u op zoek bent naar een letselschade advocaat in Rotterdam, het best kijken of de betreffende advocaat voorkomt in een van de volgende registers.

Ten eerste: het register van het NIVRE. Het NIVRE is een afkorting die staat voor Nederlands Instituut Van Register Experts. Is een advocaat ingeschreven in het register van het NIVRE dan voldoet hij aan vastgestelde hoge kwaliteitseisen. Andere registers (waarbij eveneens van tevoren vastgestelde hoge eisen gelden) zijn bijvoorbeeld het NIS (Nederlands Instituut van Schaderegelaars) en de NVRA (Nederlandse Vereniging van Rechtskundige Adviseurs).

Het voordeel van een letselschade advocaat Rotterdam die bij één (of meerdere) van deze registers staat ingeschreven is groot. Mocht er toch iets niet goed gaan bij de behandeling van uw letselschadezaak dan kunt u een klacht indienen bij het betreffende register.

Letselschade advocaat Rotterdam: no cure no pay

Een belangrijk detail waar u op moet letten wanneer u contact zoekt met een letselschade advocaat in Rotterdam heeft te maken met ‘no cure no pay’. U zal deze term ongetwijfeld voorbij zien komen, want sommige advocaten adverteren hiermee. Het houdt in dat u geen kosten maakt als de zaak niet ‘gewonnen’ wordt. Dat klinkt interessant, maar toch moet u er mee oppassen. Bij ‘no cure no pay’ bedingt de advocaat namelijk een gedeelte van het claimbedrag. Dat mag u dus zelf niet houden, en dus is niet de hele schadevergoeding voor uzelf.