Leestijd ongeveer 3 minuten

Op zoek naar een Letselschade advocaat Utrecht? Start hier.

Wie letsel oploopt kan alle ondersteuning gebruiken die voorhanden is. Dat kan hele praktische hulp zijn, bijvoorbeeld hulp in de huishouding door een familielid dat een handje toesteekt. Maar dat kan ook wat professionelere hulp zijn op een heel ander terrein. Vooral wanneer er iemand anders verantwoordelijk gehouden kan worden voor het opgelopen letsel valt er een hoop te regelen. Want is uw letselschade veroorzaakt door een derde dan kan die persoon daarop aangesproken worden.

Mocht er inderdaad sprake zijn van aansprakelijkheid dan zal de ‘dader’ -of misschien beter geformuleerd: de veroorzaker- compensatie voor de geleden letselschade moeten betalen. Dit kan een langdurig traject zijn. En in zo’n traject is de hulp van een goede letselschade advocaat eigenlijk onmisbaar.

Letselschade advocaat Utrecht

Letselschade advocaat UtrechtBent u in een letselschadezaak terechtgekomen en woont u in Utrecht? Dan hebt u toch nog een beetje geluk. In Utrecht zijn veel letselschade advocaten gevestigd. Ook het feit dat Utrecht centraal gelegen is biedt voordelen. Mocht u echt uit een enorm groot aantal letselschade advocaten willen kiezen dan kunt u uiteraard de letselschade advocaten uit Amsterdam ook nog bij uw zoektocht betrekken.

Noodzakelijk is dat niet direct. In Utrecht zelf zijn diverse juridisch specialisten die u graag bij zullen staan bij het afhandelen van uw letselschadezaak. Het is overigens hoe dan ook aan te raden om een letselschade advocaat te zoeken die een beetje bij u in de buurt zit.

Revalideren na een ongeval kost veel energie. Wanneer u dan ook nog veel tijd kwijt bent aan het reizen naar uw letselschade advocaat en weer terug kost dat u krachten die u beter aan uw herstel kunt besteden.

Waarom gebruikmaken van een letselschade advocaat?

Veel mensen vinden het nogal wat om aan te kloppen bij een advocaat. Het idee is vaak dat dit veel geld kost en dat advocaten bijzonder zakelijk en weinig begripvol met hun cliënten omgaan. Dat valt reuze mee overigens, advocaten zijn net mensen… bovendien worden de advocatenkosten vergoed op het moment dat de tegenpartij (degene die aansprakelijk is voor uw letsel) zijn aansprakelijkheid erkend. Aangezien een letselschadezaak een langdurig en intensief proces kan zijn doet u er goed aan om in elk geval te overwegen een letselschade advocaat in de arm te nemen.

U hebt trouwens in dat geval in Utrecht de keuze uit minimaal een kleine 40 letselschade advocaten. De kans dat u een letselschade advocaat Utrecht vindt die u naar tevredenheid bij kan staan tijdens het afwikkelen van het hele letselschadeproces is dus bijzonder groot. Bovendien is een letselschade advocaat Utrecht eigenlijk noodzakelijk wanneer uw zaak in de rechtbank moet worden bepleit. En dat komt (helaas) geregeld voor.

Uw letselschade advocaat en de ‘wederpartij’

In een letselschadezaak is het in heel veel gevallen zo dat het letsel is veroorzaakt door de gedragingen van iemand anders. Denk bijvoorbeeld aan een auto-ongeluk waarbij u geen voorrang hebt gekregen. Dat betekent dus dat u in het letselschadetraject te maken krijgt met een zogenaamde wederpartij. Dat is degene die schuld heeft aan het ontstaan van uw letsel. Deze persoon zal normaal gesproken verzekerd zijn. En dat betekent weer dat de verzekeringsmaatschappij van de aansprakelijke persoon ook de nodige belangen heeft tijdens de afwikkeling van de zaak.

Waarschijnlijk zal de verzekeringsmaatschappij proberen de zaak vlot af te handelen. Het is in dat soort gevallen vrij gebruikelijk dat die verzekeraar u een aanbod doet tot een schikking. Dat houdt in dat u een bedrag ten compensatie van het geleden leed krijgt aangeboden. Neemt u dit aan dan spreekt u met de verzekeraar van de schuldige partij af dat u het er verder bij laat. U belooft verder geen claims die samenhangen met het letsel in te dienen.

Dat klinkt misschien als een goede deal. U heeft geen stressvolle letselzaak meer die uw aandacht opeist en bovendien krijgt u een vergoeding van de verzekeraar om uw onkosten mee te dekken. Maar juich niet te vroeg! Een deal met de verzekeraar klinkt misschien goed, maar wanneer er in een later stadium nog extra kostenposten worden ontdekt dan kunt u die in het geval van een deal niet meer verhalen. Dit is één van de belangrijkste redenen om een goede letselschade advocaat Utrecht uit te kiezen.

Dit soort specialisten kent de “trucjes” van de verzekeraars en kan u uitstekend adviseren over de vraag of u een schikking wel of niet moet accepteren.

Advocaten in Utrecht

In de omgeving van Utrecht en in de stad Utrecht zelf zijn er een groot aantal letselschade advocaten actief. Omdat het belangrijk is dat u een goed gevoel hebt bij een bepaalde letselschade advocaat Utrecht is het een goede strategie om niet met de eerste de beste in zee te gaan. Laat u goed informeren, bijvoorbeeld door de websites van de verschillende kantoren te bezoeken. Dan weet u wat u kunt verwachten.